Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Tentang aloi kuprum
- Sep 05, 2017 -

Tembaga adalah aloi kuprum kuprum dan zink, yang dinamakan sempena dengan warna kuning. Tembaga sifat-sifat mekanikal dan sifat-sifat tahan Haus sangat baik, boleh digunakan untuk mengeluarkan instrumen precision, kapal bahagian, bagi kekisi meriam dan sebagainya. Tembaga kedengaran hebat, jadi paluan Gong, paluan, loceng, dan lain-lain instrumen diperbuat daripada tembaga.

Belayar tembaga

Kuprum dan zink, timah aloi, tahan hakisan air laut, boleh digunakan untuk membuat bahagian kapal, balancer.

Gangsa

Kuprum dan aloi timah dipanggil Gangsa, kerana warna hijau dan dinamakan. Gangsa pada amnya mempunyai rintangan kakisan yang baik, rintangan lelasan, pemutus dan sifat-sifat mekanikal yang baik. Bagi pembuatan galas precision, tekanan tinggi galas, kakisan Marin pada bahagian-bahagian mekanikal kapal dan pelbagai kepingan, tiub, rod dan sebagainya. Gangsa juga mempunyai seorang biasa ciri-ciri--"panas mengecut", digunakan untuk membuang patung kecil, disejukkan dan berkembang, supaya ia lebih jelas.

Phosphor gangsa

Tembaga dan bijih timah, aloi fosforus, keras, boleh dibuat Spring.

Nikel

Tembaga dan nikel setiap satunya adalah dalam aloi, dengan warna dan Perak, keperakan, berkilat, tidak mudah untuk rust. Sering digunakan dalam pembuatan barangan elektrik, peralatan dan hiasan.