Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Bagaimana alumina dapat diproses ke dalam alumina micropowder
- Sep 05, 2017 -

Dengan perkembangan pesat elektrolitik aluminium, seramik, ubat-ubatan, barangan elektronik dan jentera di China, masih ada ruang besar pertumbuhan dalam permintaan alumina, dan permintaan barangan pembuatan lain berdasarkan alumina adalah lebih banyak dan lebih banyak, termasuk serbuk alumina, yang telah sangat baik kepada batasan praktikal.

Selepas penyediaan bahan mentah berkualiti, pertama untuk menghancurkan, secara amnya melalui crushing silinder untuk melengkapkan. Kerana kesucian alumina dalam bahan-bahan mentah yang tidak tinggi, Terdapat banyak kekotoran, jadi ia adalah perlu untuk melanjutkan pickling dan mencuci, iaitu, untuk menyingkirkan bendasing dalam bersih, untuk memperolehi zarah alumina tinggi-kesucian.

Selepas ini, bahan yang dipilih dengan basuhan kaedah dan bahan adalah basah, jadi ia perlu dikeringkan dalam peralatan pengeringan. Selepas pengeringan, dengan cara untuk mengisar ia menjadi zarah-zarah yang lebih halus, yang masih belum muktamad pengisar mikro-serbuk, tetapi juga melalui calcination, merendam dan proses-proses lain untuk akhirnya membentuk.