Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Tembaga kemurnian ultra tinggi yang digunakan dalam sasaran tembaga sputtering
- Jan 17, 2018 -

Penggunaan Sasaran Tembaga Ultra Puriy Ultra

 

Sesuai untuk sputtering DC, sputtering tiga-pukulan, sputtering RF empat, sputtering RF, sasaran sputtering, pancaran ion sputtering, magnetron sputtering, dan lain-lain, boleh disalut filem reflektif, filem konduktif, filem semikonduktor, Filem kapasitor, filem hiasan, filem, litar bersepadu, paparan, dan lain-lain. Berbanding dengan sasaran lain, harga sasaran tembaga adalah lebih rendah, jadi bahan sasaran tembaga adalah bahan sasaran pilihan di bawah premis untuk memenuhi fungsi lapisan filem.

 

Klasifikasi sasaran tembaga Ultra Tinggi

Sasaran tembaga mempunyai sasaran tembaga dan perputaran mata sasaran tembaga.

Sasaran tembaga adalah serpihan, bulat, persegi dan sebagainya.

Rotating target tembaga adalah tiub, penggunaan kecekapan yang tinggi, tetapi tidak mudah diproses, melalui penyemperitan tembaga pura-pura tinggi, peregangan, pelurus, rawatan haba, pemesinan dan operasi pemprosesan lain untuk akhirnya menghasilkan produk berputar tembaga.

 

Kaedah pengeluaran sasaran Ultra Ketulenan Tembaga tinggi

1, pengeluaran tembaga dan penyucian: Bahan mentah tembaga adalah bijih tembaga. Bijih tembaga boleh dibahagikan kepada tiga kategori

bijih sulfida seperti kalkopirit (CuFeS ₂) bijih (Cu5FeS ₄) dan chalcocite (Cu ₂S) dan sebagainya.

mineral oksida seperti tembaga merah (Cu ₂O) malachite [Cu ₂ (OH) ₂CO₃] silikon Malachite (CuSiO₃ • 2H ₂O) dan sebagainya.

tembaga semulajadi dan bijih tembaga kandungan tembaga kira-kira 1% (0.5% ~ 3%) akan mempunyai nilai eksploitasi, kerana kaedah pengapungan boleh menjadi sebahagian daripada gangue bijih dan kekotoran lain dikeluarkan, dan mendapatkan kandungan tembaga yang lebih tinggi (8% ~ 35%) menumpukan pasir. Tembaga mentah diperolehi selepas pengekstrakan, dan tembaga ditapis dari 99.95% hingga 99.99%, 99.999% dan 99.9999% oleh pelbagai elektrolisis dan kaedah peleburan zon. Pada masa ini, kesucian tertinggi di China adalah kira-kira 99.9999% (6N).

2, dengan jongkong tembaga berketuliti tinggi sebagai bahan mentah untuk bahan mentah, rolling, rawatan haba, supaya bijian ingot dalam kepadatan yang lebih kecil, meningkatkan ketumpatan untuk memenuhi sasaran sputtering yang diperlukan untuk tembaga.

3, bahan tembaga pura-pura yang cacat selepas pemesinan, tembaga keperluan pemprosesan sasaran ketepatan yang tinggi, kualiti permukaan yang tinggi, diproses menjadi mesin salutan vakum yang diperlukan saiz sasaran di atasnya, sasaran tembaga dan mesin salutan dan lebih sambungan Thread.

 

Tinjauan sasaran tembaga Ultra Tinggi Kemurnian

Dengan perkembangan pesat industri elektronik, keperluan untuk sasaran tembaga juga meningkat langkah demi langkah. Kesucian sasaran tembaga dan standardisasi pasaran masih diseragamkan oleh kakitangan teknikal negara yang berkaitan.


Sepasang: tidak

Seterusnya: Pembangunan Alumina