Rumah > Pengetahuan > Kandungan
Klasifikasi Penggunaan tiub kuprum
- Sep 05, 2017 -

Tiub tembaga, juga dikenali sebagai tiub tembaga, bukan feros paip logam, adalah paip lancar ditindas dan ditarik. Paip kuprum mempunyai ciri yang kukuh, tahan karat dan menjadi kontraktor moden semua kediaman perumahan komersil dalam talian paip air, Pemanasan, penyejukan paip dipasang pilihan pertama. Tiub kuprum dengan menggunakan boleh diklasifikasikan sebagai tiub kuprum yang Agung, tiub oksigen tembaga, tiub kuprum Tergalvani, tiub kuprum metrik, Kawat sarung, roller tiub, mendalam serta tiub, paip automotif, tiub transformer, dikimpal berdinding nipis tiub, kimpalan paip berbentuk khas dan tiub kuprum Lingkaran.

(1) tiub tembaga Ketua: am tiub tembaga yang digunakan untuk mengangkut low-pressure cecair. Diperbuat daripada q195a, q215a dan q235a keluli. Ia juga boleh dibuat lain keluli lembut yang mudah untuk weld. Tiub tembaga untuk menjalankan tekanan air, lenturan, merobohkan dan percubaan yang lain, pada kualiti permukaan mempunyai keperluan tertentu, biasanya tempoh penghantaran 4-10m, sering memerlukan pemerintah yang tetap (atau kaki double) penghantaran. Spesifikasi paip tembaga adalah nominal berkaliber (mm atau inci) nominal berkaliber yang berbeza daripada yang sebenar tiub kuprum mengikut ketetapan dinding tebal telah biasa tiub kuprum dan tembaga tebal dua jenis tiub, tiub kuprum dibahagikan oleh bentuk hujung tiub dan benang dan tanpa jenis-jenis benang dua.

(2) oksigen-meniup tiub tembaga: digunakan sebagai paip oksigen membuat keluli, paip umum penggunaan berkaliber kecil kimpalan tembaga, spesifikasi oleh lapan macam 3/8 inci - 2 inci. Diperbuat daripada 08, 10, 15, 20 atau q195-q235 keluli jalur. Untuk mengelakkan kakisan, sesetengah rawatan aluminizing.