Rumah > Berita > Kandungan
Ciri-ciri penggunaan aloi Magnesium
- Sep 05, 2017 -

Di dalam logam yang praktikal adalah logam yang paling, bahagian magnesium adalah kira-kira 2/3 merupakan daripada aluminium, besi dalam 1/4. Ia adalah logam yang paling dalam praktikal logam, kekuatan tinggi, dan sangat tegar.

Aplikasi skop: aloi Magnesium digunakan secara meluas dalam industri automobil dan peralatan mudah alih untuk mencapai ringan.

Bahagian aloi magnesium adalah lebih berat daripada plastik, tetapi kekuatan dan keanjalan berat unit adalah lebih tinggi daripada plastik, jadi bagi komponen kekuatan yang sama, bahagian aloi magnesium boleh menjadi lebih nipis dan lebih ringan daripada plastik. Di samping itu, kerana aloi magnesium mempunyai kekuatan tertentu yang lebih tinggi daripada aluminium dan besi, mereka boleh mengurangkan berat komponen aluminium atau besi tanpa mengurangkan kekuatan komponen.

Dari aspek skop pemakaian: telefon mudah alih, saiz skrin LCD komputer notebook meningkat setiap tahun, dan aloi magnesium digunakan dalam mereka rangka brace dan belakang shell.

Pemindahan haba: walaupun kekonduksian terma aloi magnesium adalah kurang daripada aloi aluminium, tetapi, daripada plastik berpuluh-puluh kali masa lebih tinggi, oleh itu, aloi magnesium yang digunakan dalam produk-produk elektrik, boleh berkesan mengagihkan haba dalaman di luar.

Pelbagai aplikasi: aloi Magnesium yang digunakan bagi kekisi dan sink haba yang menghasilkan suhu tinggi komputer dan projektor. Penggunaan aloi magnesium pada sarung luar televisyen boleh dilakukan tanpa lubang penyejukan.